Spelen en Buitenspelen

De onderstaande blogartikelen bevatten onderzoek, feiten en opinies. U kunt artikelen kiezen door links op één van de trefwoorden te klikken.

Tags:

Archief:


Samen spelen, actief meedoen in je eigen wijk

Klein verslag Speelforum IX Op 3 december 2020 vond het 9e Speelforum plaats in de vorm van een webinar. Froukje Hajer, Dr. Manon Bloemen (HU), Rianne Janssens P4Play, Kirsten Nøhr en Ilse van der Put (ZET) discussieerden over de vraag: "Wat is er voor nodig om kinderen met een handicap de kans te geven contact te leggen in hun eigen wijk, vrienden te maken en lekker mee te doen?". kinderen
Lees verder ...

Impressie 6e Speelforum: Het recht op spelen!

Op 14 maart vond in Leiden in de oude Sterrenwacht het 6e Speelforum plaats. Ruim 50 aanwezigen volgden het programma en namen actief deel aan de discussie over het thema "Het recht op spelen!". Na vijf speelfora vonden de initiatiefnemers het tijd om een pas op de plaats te maken en weer terug te keren naar de basis, het "Kinderrechtenverdrag van de VN" en het General Comment nr.
Lees verder ...

Een visie op ruimte voor buitenspelen

1. Buitenspelen een visie

De visie van Speelruimte is dynamisch en mede gebaseerd op de kijk op onderstaande gegevens, verkregen door ondermeer observatie, onderzoek en praktijkervaring. Aangevuld met dezelfde soort informatie van andere spelers in de markt en uit universitaire kringen.
Lees verder ...

Recht op ruimte

Inleiding door drs. Domien Verwer voor de themadag "Geef ze de ruimte" over het recht op ruimte op 10.11.1994 te Utrecht georganiseerd door Speelruimte. Toen ik mij voor het eerst verdiepte in het thema spelen in de woonomgeving, kwam het recht op speelruimte in de woonomgeving mij al gauw heel vanzelfsprekend voor. 

Lees verder ...