Spelen en Buitenspelen

De onderstaande blogartikelen bevatten onderzoek, feiten en opinies. U kunt artikelen kiezen door links op één van de trefwoorden te klikken.

Tags:

Archief:


Te hard rijden in een woonstraat of eigenlijk een speelstraat

Wij, volwassenen, met een auto doen het allemaal wel eens: het gaspedaal indrukken op plaatsen waar je eigenlijk voorzichtig zou moeten zijn. Vaak gaan we zelf daar ook laconiek mee om: er is toch niets gebeurd? Maar is het niet zo dat er misschien juist iets gebeurt dat we niet zien?

Lees verder ...

Buitenspelen begint met verkeersveiligheid!

Buitenspelen begint met verkeersveiligheid! Het is opvallend dat nu plotseling, onder invloed van de lockdown, wereldwijd steden initiatieven nemen om de voetganger, fietser en het spelende kind voorop te stellen in de stedelijke inrichting. Dagblad Trouw besteedde op 22-05-2020 een dubbele pagina (pag.6 en 7) aan initiatieven in Brussel, Parijs, Berlijn en Rome. Het blad Buitenspelen geeft aandacht
Lees verder ...

Buitenspelen in mijn straat - Coronatijd

Het afgelopen decennium is mijn straat verjongd. Er wonen nu meer kinderen in de lagere schoolleeftijd. Meestal zie ik ze alleen in het weekend buitenspelen. Doordeweeks, met beide ouders werkend, verblijven ze na schooltijd vaak bij de kinderopvang. En zien we ze bijna niet in de straat. In het weekeinde zijn er ook weer allerlei clubs. Dus we zien ze bijna nooit allemaal tegelijkertijd. Spelen
Lees verder ...

Is een kinderfietshelm veilig?

Eigenlijk is dit een onzinnige vraag. Natuurlijk is fietsen met een kinderfietshelm op veiliger dan zonder. Een ongeluk zit in een klein hoekje en vallen met je hoofd op de stoeprand is een gevaarlijke bezigheid [noot 1]. Echter we zien steeds vaker kinderen buitenspelen met een fietshelm op.
Lees verder ...

Het woonerf toen. En Nu?

Het woonerf toen.

Toen het stationsplein in Amersfoort bijna klaar was dacht elke bezoeker/ gebruiker: "wat een lekkere grote en makkelijke ruimte!".
Lees verder ...