Van kennisoverdracht naar kennistoepassing

Komt u hier met uw mobiele telefoon of tablet? Klik dan hier!
Wilt u terug naar de niet mobiele site? Klik dan hier!
De cursus Speelruimtebeleid kan in modules op verschillende momenten en locaties in het land worden gevolgd. Er zijn 3 modules:
Stacks Image 522
Stacks Image 538
Module A ‘Kernwaarden’ gaat met name in op de fundamentele beleidskeuzemogelijkheden. En biedt ideeën en tools voor de voorbereiding hiervan.
Stacks Image 528
Stacks Image 540
Module B ‘Implementatie’ gaat over de gevolgen van beleidskeuzen en hoe je het beleid samen uitwerkt met burgers-bestuur-gemeenteraad.
Stacks Image 610
Stacks Image 612
Module C biedt de mogelijkheid om op extra onderwerpen en vragen in te gaan. Ook biedt deze module meer ruimte voor onderlinge kennismaking en uitwisselen van ervaringen met collega’s. Deze module C is onderdeel van de tweedaagse cursus.
Stacks Image 627
Stacks Image 629
Stacks Image 631

Modules A+B+C

Cursus in twee aaneengesloten dagen met overnachting. Alle onderwerpen in vijf dagdelen

22 en 23 mei 2019
Utrecht


2020 mei / juni
volgt nog

Stacks Image 568

Module A

Een ochtend en een middag. U bent begin van de avond weer thuis.

3 september 2019
Zwolle


febr/mrt 2020
Den Bosch
volgt nog

Stacks Image 574

Module B

Een ochtend en een middag. U bent begin van de avond weer thuis.

9 april 2019
Leiden


okt/nov
Zwolle
volgt nog

Stacks Image 564
Stacks Image 592
Stacks Image 600
Stacks Image 602
Stacks Image 598
Stacks Image 604
“Ik heb de cursus speelruimte als zeer inspirerend ervaren. Er is een goede balans tussen theorie en praktijk. De rondleiding door de buurt maakt de theorie aanschouwend.
De cursus heeft mij nieuwe inzichten gegeven. Spelen gaat vooral om ruimte. Dankzij de beperkte groepsgrootte is er voldoende gelegenheid om onderwerpen verder uit te diepen.”
Willem Butz - Boer Speeltoestellen
"in 2014 heb ik de cursus speelruimtebeleid gevolgd. Ten eerste was het ontzettend leuk en leerzaam om van gedachten te wisselen met vakgenoten.
De cursus zelf liet een breed spectrum van het spelen in de openbare ruimte zien en gaf mij voldoende handvatten om later zelf speelruimtebeleid op te stellen. Het was een prettige mix tussen theorie en praktijklessen , waardoor de 2 dagen ook goed vol te houden waren”
Marieke Rodenbach - Gemeente Zoeterwoude
"De cursus is goed verdeeld; theorie en praktijk zijn goed op elkaar afgestemd.
Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je speelruimtebeleid kunt opstellen. De cursus wordt gegeven in kleine groep, zodat er veel aandacht is voor de cursist. De cursusleiders zijn zeer bekwaam en er is voldoende ruimte voor eigen inbreng.”
Jan Kip - Gemeente Rheden
“Interessante cursus die zowel voor beginner als gevorderde op het terrein van speelruimtebeleid is aan te bevelen. Praktijk en theorie worden op een leuke wijze gecombineerd. Het bezoek aan de wijk Lombok liet zien dat er in een beperkte ruimte toch nog mogelijkheden zijn om spel- en speelruimte te creëren.”
Sven Kockelkorn - Gemeente Landgraaf
"In 2013 heb ik de functie speeltuinenbeleid gekregen. Nu had ik wel wat ervaring met Speeltuinen en speeltoestellen, maar bij een beleid maken komt toch het een en ander bij kijken. Vandaar dat ik de cursus gevolgd heb. Het was erg leuk, leerzaam en er was veel gelegenheid om alles te vragen. Na de cursus gevolgd te hebben heb ik een goede kijk en handvaten gekregen om een beleidsstuk te maken. Het is geweldig dat ik na het volgen van de cursus nog altijd terecht kan bij SPEELRUIMTE, OBB en medecursisten om een goed en eerlijk advies te krijgen om zodoende mijn functie goed en met plezier uit te voeren."
Marcel Pelzer - Gemeente Bergen (L)
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY